Go to Top

Spiraalgelaste stalen buizen

Spiraalgelaste buizen worden gemaakt in de grotere diameters range waarbij visuele aspecten
ondergeschikt zijn aan de functionaliteit. Spiraalgelaste buizen worden geproduceerd tot wanddikten van ca 20mm, sterk afhankelijk van de diameter.

De lasnaad wordt koudgevormd en spiraalvormig over de “getordeerde” plaat gelast en bezit een lasrups aan de binnen- en buitenzijde van de buis. Bij dit SAW proces / Onder poederdek (OP) proces is de neersmeltsnelheid veel hoger dan handlassen. Door de hogere stroom en het geringe warmteverlies vanwege de isolerende werking van het poeder, heeft het proces een grote inbrandingsdiepte. Dit alles maakt OP-lassen economisch voordelig bij lange lassen in relatief dik materiaal.

De SAW/ OP spiraalgelaste buizen (Submerged Arc Welding) produceren wij  in diverse kwaliteiten vanaf kleine hoeveelheden t.o.v. de grotere producenten. Bij grotere leidingen en waterbouwkundige projecten worden veel spiraalgelaste buizen toegepast.De beschikbaarheid en de gunstige prijsstelling wegens de eenvoudige manier van produceren, maken spiraalgelaste buizen tot een goedkoop alternatief.

Bij projecten waarbij het visuele aspect of een andere technische eigenschap een rol speelt,  wordt er vaak gekozen voor een langsnaadgelaste stalen buis of de warmgevormde naadloze uitvoering.

Hier een schematisch voorbeeld van het productie proces van spiraalgelaste buizen.

Wij zagen spiraalgelaste buizen tot een diameter van maximaal Ø 1120mm en kunnen verstekzagen tot een diameter van Ø 610mm.

Spiraalgelaste buizen

Offerte